Hlasování PER ROLLAM pro SVJH

Vážení sousedé,

rádi bychom Vás informovali, že z důvodu NÍZKÉ ÚČASTI na Shromáždění vlastníků jednotek Hlivická (konané tuto středu 1. 6. 2016) NEBYLO MOŽNÉ SCHVÁLIT NOVÉ STANOVY, což nám ukládá zákon.

Z tohoto důvodu je nezbytné přistoupit k HLASOVÁNÍ „Oběžníkem“ (tzv. PER ROLLAM), tedy formou HLASOVACÍCH LÍSTKŮ KTERÉ NALEZNETE VE SVÝCH SCHRÁNKÁCH, spolu s dalšími informacemi.

SVÉ VYPLNĚNÉ HLASOVACÍ LÍSTKY ODEVZDÁVEJTE DO SCHRÁNKY SVJ HLIVICKÁ

NENECHÁVEJTE PROSÍM HLASOVÁNÍ NA POSLEDNÍ CHVÍLI!

KONEC HLASOVÁNÍ: 19.6.2016

PROSÍM, MĚJTE NA PAMĚTI, ŽE POKUD
NEPŘIJMEME NOVÉ STANOVY, OHROZÍME FUNGOVÁNÍ SVJ!

Součástí hlasování je i otázka řešení financování dozateplení domu a opravy či výměny výtahů, a k tomu zcela logicky, potřebujeme Vaši součinnost. Pokud se nám nepodaří usnesení v těchto věcech schválit, budou zcela paralyzovány další nutné opravy a rekonstrukce našeho domu, což bude mít výrazný finanční dopad, který pocítí každý z nás.

DĚKUJEME VÁM ZA POCHOPENÍ A SPOLUPRÁCI.

Všem, kteří si v době svého volna udělali čas, aby udělali něco pro dům, ve kterém bydlí a kde se chtějí cítit dobře, a osobně se zúčastnili schůze v KD Krakov 1. 6. 2016 či někomu předali plnou moc pro zastupování, velice děkujeme.


Co je to per rollam?
Nový občanský zákoník zakotvil v úpravě bytového spoluvlastnictví možnost korespondenčního hlasování jednotlivými vlastníky jednotek, které se používá pod označením hlasování per rollam.  Toto řešení má své výhody i nevýhody. Výhodou jsou např. nižší náklady, menší časové nároky a není potřeba přímé účasti v jednom místě a čase. Avšak tato forma s sebou např. riziko chybného výkladu některých textů na hlasovacích lístcích či průvodních dokumentech a zároveň možnost jednotlivých konzultací při větším množství účastníků je velice omezená.

Bookmark the permalink.

Komentáře jsou uzavřeny.